De lessen die jij als leider of ondernemer kan leren van volksstammen.

Je organisatie bestaat uit groepen mensen. Je zou kunnen zeggen uit ‘tribes’, stammen dus. Met een eigen stamhoofd, rituelen en spelregels. In een tijdperk waarin steeds meer mensen afhaken en leiders volop op zoek gaan naar zichzelf, kunnen organisaties en leidinggevenden veel kracht halen uit de inzichten in hoe volksstammen zich organiseren en werken.

Waarom steeds alles opnieuw bedenken?
Laten we leren van de oeroude wijsheden van stammen.

Ik ben ervan overtuigd dat bewust kijken naar de levenswijze van stammen helpt om het aanpassingsvermogen te verhogen, beter de verbinding met zichzelf te kunnen vinden, een betere relatie met anderen te ontwikkelen, meer durf aan de dag te leggen en minder schrik te hebben voor het onbekende.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de Aboriginals in Australië, de Sami in Lapland, de Aymara in Bolivië of de Bédiks in Senegal. Die verschillende inheemse bevolkingsgroepen zijn er niet alleen in geslaagd om te overleven, ze hebben volgens antropologen ook heel goed ingezien hoe ze met de uitdagingen van het leven moeten omgaan. Steeds meer wetenschappers buigen zich over de vraag hoe dat eigenlijk komt. Ze komen tot de conclusie dat de inheemse volksstammen erin geslaagd zijn zich in die complexe omgeving in stand te houden door een driedubbel evenwichtte bereiken, dat vandaag de dag in onze maatschappij steeds vaker zoek lijkt.

Verandering en tribal leadership

De gelijkenissen tussen ondernemingen en een inheemse volksstam zijn opvallend: die laatste bestaat ook uit kleinere stammen – die te vergelijken zijn met teams – en moet zich handhaven in de overweldigende kracht van de natuur, die te vergelijken is met de brede maatschappelijke context en de complexe omgeving die rekening moet houden met alle stakeholders.

Ook jouw bedrijf is waarschijnlijk in volle verandering. Vind je het moeilijk om in deze complexe tijden helderheid en focus te bewaren? Vind je nog het evenwicht tussen spanning en ontspanning? Tussen leiden en volgen, tussen rust en onrust, tussen geven en nemen? Juist daarom kijk je volgens mij best eens naar hoe volksstammen tot een goed evenwicht komen.  Zoals hierboven al gezegd, gaat het om een driedubbel evenwicht dat in de stammen een vanzelfsprekendheid is: ze moeten in harmonie zijn met zichzelf, met de anderen en met de natuur. 

Om in harmonie te zijn met zichzelf moeten leidinggevenden ook open staan voor de wereld en veel meer inspanningen doen dan vandaag de dag het geval is om hun intuïtie  en gevoeligheid te ontwikkelen. Pas als ze voldoende connectie hebben gemaakt met zichzelf zullen ze kunnen creëren en innoveren. Voorts zien we bij inheemse volksstammen dat het bijzonder belangrijk is om samen te werken met anderen ten dienste van de hele groep. En in de derde plaats is de harmonie met het ecosysteem van de natuur voor de inheemse stammen van cruciaal belang: alles hangt samen en daarom is het belangrijk om de beschikbare middelen niet uit te putten en enkel te gebruiken wat ze nodig hebben. Ik ben er van overtuigd dat leiders die voor zichzelf dat driedubbel evenwicht bereiken, beter gewapend zijn voor de toekomst dan anderen.

Van een oud naar een nieuw verhaal

Dat velen daar vandaag niet in slagen komt door allerlei mettertijd gegroeide remmingen en oude patronen. We zitten met z’n allen vast in een oud verhaal. Een verhaal van kortetermijndenken, snelle resultaten en het niet ten dienste staan van medewerkers. In dit verhaal is er altijd te weinig tijd voor reflectie, voor creativiteit en voor zelfontplooiing. Resultaat: meer stress, een dalend zelfvertrouwen, eenzaamheid en veel meer angst om initiatief te nemen. Herkenbaar?

Tijd voor een nieuw verhaal. Maar om van je oude naar je nieuwe verhaal te gaan, zal je jouw bekende wereld moeten verlaten. Zal je nieuwe gebieden moeten ontdekken. Op avontuur moeten gaan. Je eigen ‘Hero’s Journey’ bewandelen. En onderweg vertel je verhalen. Want verhalen zijn een essentieel onderdeel bij innovatie, verandering en cultuurvorming. Verhalen inspireren, verbinden en zetten mensen aan tot actie. Ook bij de volksstammen is het doorgeven van waarden via verhalen van essentieel belang om het driedubbel evenwicht te bereiken dat hen door de eeuwen heen zo toekomstbestendig heeft gemaakt.

Ben jij vandaag als stamhoofd, als bedrijfsleider of als leidinggevende van je team al een chief storyteller?

Nodig jij je mensen al uit in een nieuw, verbindend verhaal? Een verhaal waar jij als leidinggevende uit je bubbel komt en jezelf meer dan ooit laat zien als stamhoofd met een driedubbel evenwicht?

 

Heel wat leiders werken vandaag al met inzichten uit tribal leadership, en zetten bijvoorbeeld rituelen en verhalen actief in binnen hun persoonlijk leiderschap. Denk maar aan iemand als Joost Callens van Durabrik die met zijn managementteam de “camino” naar Compostella wandelde en met andere ondernemers ook de Noordpool exploreerde.

Luister in de podcast hieronder maar eens naar zijn persoonlijke verhaal over de caminotocht:

 

_______________________________

Auteur: Raf Stevens

Raf gelooft dat de meest natuurlijke leiders de natuurlijke kracht van verhalen kennen en inzetten. Dat noem hij verhalend leiderschap. Raf helpt leiders en ondernemers hun verhaalkracht te benutten. Door met de juiste woorden en energie hun leiderschapsfilosofie tot leven te brengen. Door taal en betekenis te geven aan missie, strategie en verandering. Meer info op www.buildingyourtribe.be

 

Foto bovenaan artikel:
Former tribal chairman of Standing Rock Sioux Tribe to speak at UNI

Geef een reactie