Angaangaq: “We need to melt the ice in the heart of men”

Eind 2019 had ik een ontmoeting met een heel bijzondere man, Angaangaq.

Angaangaq werd van kinds af aan door zijn familie getraind om sjamaan te worden. En het was zijn moeder die hem vele jaren geleden een heel bijzondere opdracht gaf: “Ga het ijs smelten in het hart van de mens”.

Ik kwam met Angaangaq in contact via Chris Hoeree van EarthWays. Chris had Angaangaq naar België gebracht… niet enkel om te komen praten over deze opdracht maar om deze ook echt tot leven te laten komen. En ik was uitgenodigd.

Ik sprak Angaangaq enkele uren voor alle andere mensen toekwamen.
Een gesprek dat ik het best kan omschrijven als een verzameling van kleine verhalen en grote levenslessen.

“The greatest distance in the existence of Man is not from here to there nor from there to here. Nay, the greatest distance in the existence of Man is from his mind to his heart. Unless he conquers that distance he can never learn to soar like an eagle and realize his own immensity within.”

Angaangaqs familie behoort tot de traditionele genezers en verhalenvertellers uit verre Noorden.

Zijn engagement voor het milieu en de inheemse kwesties bracht hem naar meer dan 70 landen in de wereld. Hij is wat hij noemt “a runner for the elders”.

Angaangaq is ook drager van de Qilaut, een winddrum… een zeer belangrijk instrument in de Inuit-cultuur. Hij noemt het een “instrument of the great sky” en bedoelt daarmee niet de ons omringende sferen maar je eigen innerlijke ‘big sky’.

Het instrument zag er best indrukwekkend uit. En ik was heel benieuwd hoe zou klinken. Luister maar eens mee.

Mijn ontmoeting met Angaangaq kwam er natuurlijk niet toevallig. Met Building Your Tribe richt ik mij tot natuurlijke leiders en nodig ook hen uit om hun authentieke, persoonlijke verhaal te brengen.

Verhalen zijn de lijm die mensen verbinden!

Stammen doen het al eeuwenlang: natuurlijk verbinden. En het belangrijkste bindende element is hun gezamelijke taal.

Als jij als leidinggevende in 2020 taal wil geven aan jouw verhaal, neem dan gerust contact met me op. Of ga naar www.buildingyourtribe.be voor meer inspiratie en verhalen.

 

Geef een reactie